Outplacement

"Ieder einde is een nieuw begin"

outplacement

Moet jij afscheid nemen?

Ben jij ontslagen of dreigt er ontslag? Dan is dit een moeilijke tijd voor je. Het kan komen door een reorganisatie, door problemen bij het bedrijf waar je werkt of omdat je niet op de juiste plek zit op deze functie. Wat de reden ook is, het is altijd vervelend als de keuze vóór jou gemaakt wordt en je er zelf geen invloed op hebt. 

Werk is voor veel mensen een stabiele factor, als dat ineens weg valt, ben je je houvast kwijt en zoekende. Niet alleen naar een nieuwe baan, vaak ook naar jezelf. Gelukkig zijn er veel bedrijven die goed werkgeverschap tonen en bij ontslag hun medewerkers ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan door het aanbieden van een outplacement traject. Bureau Mooi Werk begeleidt je graag in dit traject van werk naar (nog mooier) werk.

Een nieuwe passende baan

Bij outplacement word je uitgebreid begeleid van werk naar werk. Je staat er niet alleen voor en bij iedere stap, staan we naast je. Het traject geeft je veel inzicht in jezelf. En hoewel je het je nu waarschijnlijk niet kan voorstellen, zal je merken dat je tijdens het traject weer zin krijgt om die volgende stap te zetten. Je weet duidelijk wat je wilt, je weet welke stappen je moet nemen om daar te komen en begeeft je actief op deze markt. Je presenteert jezelf sterk met een goed cv en doelgerichte brief. Zodat je aan tafel komt en zelfverzekerd in een sollicitatiegesprek zit. Met als eindresultaat die nieuwe passende baan.  

Graag help ik je stap voor stap bij het vinden van jouw nieuwe uitdaging!

Elke reis begint met een eerste stap

We doen dit stap voor stap en nemen eerst de tijd om je ontslag te verwerken en een plek te geven. Daarna kun je pas weer vooruitkijken. 

Het outplacement traject bestaat uit de volgende fasen;

fase 1

Wat wil ik?
Tijdens deze fase gaan we samen ontdekken wie je bent, wat je motiveert, welke zaken jou in de weg zitten, wat je nodig hebt en wat je wilt. We doen dit aan de hand van diverse gesprekken, opdrachten, interesse- en persoonlijkheidstesten en eventueel rollenspellen. Aan het einde van deze fase heb je een duidelijk beeld van die passende nieuwe baan.

fase 2

Hoe ga ik dit realiseren?
Je weet nu wat je wilt en gaat je voorbereiden op je stap richting de arbeidsmarkt. Hierbij hoort o.a. het maken van een goed persoonlijk profiel en een sterk CV. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je vindbaar bent op bijvoorbeeld LinkedIn, via werving- en selectiebureaus, of jezelf kenbaar maken via netwerken. En uiteraard het zoeken naar passende vacatures. Sommige dingen vind je misschien lastig, maar bij al deze stappen helpen we je, zodat je goed voorbereid bent.

fase 3

Go, go ,go
De volgende stap is het solliciteren zelf. Na het schrijven van een goede sollicitatiebrief en bijpassend CV word je uitgenodigd voor een gesprek. Samen bespreken we het sollicitatiegesprek voor, hoe presenteer je je, welke vragen kun je verwachten en welke vragen wil jij stellen? Ook bespreken we sollicitaties na, om zo te leren voor een eventueel volgend gesprek. Daarnaast helpen we bij een eventuele afwijzing om positief te blijven en vol vertrouwen het volgende gesprek aan te gaan.

fase 4

Yes
Nadat je begonnen bent met je nieuwe baan houden we, als je dit prettig vindt, contact om je ervaringen te delen en te evalueren.

praktische informatie

Duur en looptijd

Het Outplacement traject duurt 6 maanden, tijdens deze periode zijn er op wekelijkse/twee wekelijkse basis gesprekken en is er in de sollicitatiefase intensief contact via telefoon en/of e-mail.

kosten

De kosten voor outplacement bedragen € 4.995,- exclusief btw, inclusief de standaard materialen en testen. De kosten zijn gebaseerd op gesprekken op het kantooradres van Bureau Mooi Werk in Emmeloord. In overleg kunnen gesprekken ook plaats vinden elders in het land, reiskosten zullen dan in rekening worden gebracht. Ook is het mogelijk om de gesprekken (deels) online te voeren, hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Vergoeding

Outplacementtrajecten worden over het algemeen vergoed door de werkgevers. De kosten zijn voor een werkgever fiscaal aftrekbaar. 

contactgegevens

Maartje Jonker-Douma
Postadres

Delflandlaan 5
8302 NB Emmeloord
info@bureaumooiwerk.nl
06 – 12 60 07 48

kantooradres

Aandeel Business Centrum
De Deel 21-04
8302 EK Emmeloord

Bureau Mooi Werk driehoeken
Keurmerk Register Loopbaanprofessional

Ik ben lid van Noloc (beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) en gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Dit keurmerk is een waarborg dat ik op een deskundige en professionele wijze een begeleidingstraject vormgeef en uitvoer. Mijn lidmaatschap draagt bij aan mijn professionele ontwikkeling en up-to-date kennis van het vakgebied. Om mijn keurmerk te behouden moet ik me iedere vier jaar recertificeren.